fbpx
Pet prijatelja 2 / Fünf Freunde 2 (2013)

Pet prijatelja 2 / Fünf Freunde 2 (2013)

pet prijatelja 2

Ala su se stvari promenile od prvog filma! Najpre dramaturški. Iako je premisa i dalje naivna, film PET PRIJATELJA 2 deluje zategnutije i mnogo je bolje režiran nego prethodni deo. Deca i dalje glume super, pas još bolje, a odrasli su se popravili za dve nijanse, iako ih deca i dalje šiju. Dodatak ekipi je dečak Hardi, koga igra naše gore list Kristo Ferkić

Pet prijatelja, odnosno Džordž, Džulijan, Dik, En i pas Timi, odlaze na odmor bez nadzora staratelja. Idu biciklima do legendarnog Mačjeg kanjona gde je navodno lopov Crni Mačak sakrio najveći smaragd na svetu. Klinci usput upoznaju Hardija, koji je esencijalno mali gaser koji fleksuje svoj mobilni telefon i druge gedžete. I kako to biva, Hardija prate dva nevaljalca. Nakon toga ide stara dobra otmica deteta, koja je vrlo često lajtmotiv avanturističkih knjiga za decu Inid Blajton, bilo da se radi o Pet prijatelja, Družini avantura ili Tajanstvenoj sedmorci.

DONIRAJTE

Iako se iz knjiga ne sećam priče vezane za Crnog Mačka (što je sasvim logično jer su scenaristi iz nekog razloga imali potrebu to da izmisle i dodaju) kao i najveći zeleni smaragd na svetu, ovde imamo sve elemente dobrog dečjeg avanturističkog filma: predivnu prirodu, gedžete, skupocenu vilu, cirkus i jurnjavu kroz pećinu sa zamkama. Gre’ota što je na nemačkom, ali to filmu, za čudo, daje neki poseban šmek. U 88 minuta se desi mnogo toga, tako da će dečjoj publici PET PRIJATELJA 2 zasigurno držati pažnju.

OCENA:

3.5

Ako vam se ovo svidelo, pročitajte i PITOV ZMAJ (1977) ili DOM GOSPOĐICE PEREGRIN ZA ČUDNOVATU DECU (2016)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: