fbpx
Po cenu života / Hell or High Water (2016)

Po cenu života / Hell or High Water (2016)

po cenu života

Nisam se preterano informisao kada sam išao da gledam film PO CENU ŽIVOTA. Dakle, nisam znao o čemu se radi i dozvolio sam da me film od starta iznenadi. I zaista me je prijatno iznenadio, ovakva priča se retko viđa ovih dana.

Ono što je primetno je da je autorima budžet bio mali. No, ljudi su se snašli sa onim što imaju. Scenografija se svela na realne lokacije i najskuplji su verovatno glumci. Kada ih već pominjem, moram da napomenem da, osim što kidaju glumu na tri polovine, u svakom se kadru vidi koliko akteri uživaju u snimanju ovog filma. Znate, Džef Bridžiz izgleda kao da se jako zabavlja. I to, između ostalog, daje neviđeni šmek celokupnoj atmosferi.

PO CENU ŽIVOTA prikazuje Teksas, koji je najbogatija država u Americi, kao lokaciju gde za kauboje nema više mesta i gde bogati postaju još bogatiji, a siromašni još siromašniji. Nije da su česti filmovi snimani po Teksasu, pogotovo iz ove perspektive.

Iako postoji određeni element (ne bih da spojlujem) koji je predvidljiv, ne mogu da zamerim autorima na tome. Na svaki minus koji bih mogao da smislim, a ima ih zaista malo, ide jedan plus tipa “Naravno da imam pištolj, ovo je jebeni Teksas!”

Takođe mnogo pomaže što je najveći neprijatelj svih strana u filmu PO CENU ŽIVOTA zapravo banka. A sa time se lako da poistovetiti.

OCENA:

One Reply to “Po cenu života / Hell or High Water (2016)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: