fbpx
Vajana / Moana (2016)

Vajana / Moana (2016)

vajana

Moram da priznam da sam očekivao više od filma VAJANA. Zapravo sam mislio da me mediokritetski trejler navodi na pogrešan trag. Ispostavilo se da je film jednostavno polu-zanimljiv. Likovi nisu bog-zna-kako upečatljivi, ni vizuelno ni emocionalno. Onaj kretenski pevac je najzanimljivija pojava u filmu, a njegovo ponašanje već na polovini filma dosadi.

Pesme su lepe ali su daleko od pevljivog blaga ALADINA ili MALE SIRENE. Lin Manuel Miranda je primenio svoju gremi-emi-toni magiju i na kraju dobio samo dve prepoznatljive pesme – How Far I’ll Go, zatim You’re Welcome.

Tehnički gledano, okoliš u Diznijevim CGI filmovima izgleda sve realističnije dok je ozbiljna patnja sa ljudskim likovima. Na korak su da ne budu “crtani film” a da budu hiper-realistični je glupo, jer bi onda mogli da snime i igrani film. Ovako se klate ni na nebu ni na zemlji.

Iako je prepun dobrih komičnih situacija i reakcija (recimo sa kokos-gusarima), to su samo fragmenti koji donekle oplemenjuju ovu mlaku filmsku avanturu. Ne mogu da zamislim da VAJANA drži pažnju deci ako je ne drži meni. Ako uporedimo sa prethodnim filmom, ZALEĐENO KRALJEVSTVO je ipak za dva aršina bolji film.

OCENA:

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: