fbpx
Viking / Викинг / Viking (2016)

Viking / Викинг / Viking (2016)

viking

VIKING je jedan intenzivan film koji izgleda čas skupo čas jeftino, dok sve vreme imate osećaj da vam neko prepričava seriju koja tek treba da bude emitovana.

Knez Vladimir (Danila Kozlovski) je, uz pojačanje nekolicine Vikinga, rešio da se napase keve svojoj braći i ne previše kreativno ih lišio života kako bi postao potpuno sasvim najbolji dasa. Simpatično je sve to nasilje, pogotovo onaj jedan kadar odrubljivanja glave u kontri, pa krv koja štrca iz trupla u vazduh poput vode iz fontane na Slaviji (pretpostavićemo, pošto još uvek nije završena). Takođe će možda ostati upamćena scena gde se Vikinzi predvođeni knezom spuštaju brodom niz blatno brdo direkt među neprijateljsku vojsku.

DONIRAJTE

Ono što nije simpatično je nerazmišljanje autora da oduzme neke zube lepotanima koji glume jezivu vojsku iz desetog veka nove ere. Aman, pa zubi su tad bili luksuz! Takođe nije simpatično to što glavni junak potpuno odeven nekako uspe da siluje mladu devojku i zatim je uzme za ženu, da bi ona sasvim neobjašnjivo postala željna njegovog tela, što se manifestuje u sceni gde ona skače na njega kao da ne postoji sutra, sa sve fino izdepiliranom vaginom na takozvanu “brazilku” dok knez Vladimir i dalje fura pantalone. Izgleda da ruska kinematografija dovoljava, da izvinete, pičke na izvol’te, ali ne i bilo kakvu mušku golotinju da slučajno ne biste postali gej pa da pravite probleme Putinu. Ali ne brinite, na kraju se svi pagani pokrste u pravoslavce.

Mogao bih još svašta da vam pričam o ovom ritmički nedoslednom i agresivnom filmu VIKING koji insistira na kompletnom foliju i nahsinhronizaciji koja na momente deluje zaista klaustrofobično i neprijatno (pogotovo scena koju ću nazvati “knez u oklopu u crkvi”), ali neću. Ako ste history buff, ovo je film za vas. Ako volite Vikinge, ovo je film za vas. Ako se krstite u busu dok prolazite pored crkve, ovo je film za vas. U suprotnom, ovo totalno nije film za vas, jebiga.

OCENA:

3

2 Replies to “Viking / Викинг / Viking (2016)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: