fbpx
Moćni rendžeri / Power Rangers (2017)

Moćni rendžeri / Power Rangers (2017)

moćni rendžeri

MOĆNI RENDŽERI na velikom platnu! Neopisivo je moje ushićenje pre ulaska u salu Cineplexxa da po prvi put gledam bilo koju inkarnaciju Rendžera u bioskopu. Prethodna dva filma nastala direktno iz treši serije, koja je trenutno u dvadeset i sedmoj sezoni, nisu bili u domaćim bioskopima već smo ih kao i samu seriju gledali na televiziji.

Za razliku od prethodnog puta, Haim Saban je rešio da napravi kompletan mejk-over i znatno uozbilji celu priču izbacivši japanski element koji je omogućio hiljadu epizoda serije uz prepoznatljivi jeftin imidž rendžera. Ipak, time se promenila i ciljna grupa. MOĆNI RENDŽERI su sada YA (young-adult) igralište koje ide pod ruku sa filmskim serijalima IGRE GLADI ili LAVIRINT. Dakle – nije za (mlađu) decu! Iako postoji vajb televizijskih serija sa CW kanala (namenjen upravo starijim tinejdžerima i mladim odraslim osobama) rendžeri su ipak ozbiljan film.

Već prvi minuti su bili šok za sve u sali, jer postoji zanimljiv backstory u kome je Brajan Krenston crveni rendžer. Ne tako brzo smo počeli da se upoznajemo sa mladićima i devojkama iz Ejndžel Grouva koji će postati novi rendžeri. Bil Hejder je super kao Alfa 5 što ga sada već čini profesionalcem za robote (pošto je on i BB-8 u poslednjem delu Star Wars serijala). Nisam mislio da će Rita funkcionisati kao plava bela žena, ali Elizabet Benks ima tu finu jezivost.

DONIRAJTE

U prvih 20 minuta filma sam bio nestrpljiv želeći da se dočepaju svojih moći i uđu u dinozorde, međutim to se nije desilo. I što smo više ulazili u njihove priče to mi je bilo zanimljivije, tako da sam i sam počeo da odlažem dinozorde za kasnije. Iskreno, kada su MOĆNI RENDŽERI počeli da treniraju, tu je ritam filma postao narušen. Jedan dinozord se pojavljuje pre svih i kreatori filma su se tu ozbiljno zeznuli, jer sledeće pojavljivanje svih dinozorda nije dovoljno upečatljivo.

Iz nekog razloga, originalna tema serije još dodatno pokvari taj efekat, a namera je bila dijametralno suprotna. Narušen ritam se nastavi u scenama bitke zordova i Goldara i dok se okrenete sve je gotovo. Glumci iz originalne postave Rendžera se pojave u najglupljem kameu ikada i crveni rendžer odloži svoj mač do neke nove bitke, kojih će izgleda biti još 5 ukoliko ovaj film prođe dobro.

Još jedno golicanje fanovskog apetita je u mid-credits sceni filma MOĆNI RENDŽERI, koju ćete videti ukoliko ne istrčite iz bioskopske sale k’o opareni, kao što većina srpske publike i uradi.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: