fbpx
Ludi Božić u kancu / Office Christmas Party (2016)

Ludi Božić u kancu / Office Christmas Party (2016)

ludi božić u kancu

Ako želite da se pošteno nasmejete na sudar starije i novije generacije komičara u klasičnoj američkoj komediji na prvu loptu, LUDI BOŽIĆ U KANCU je pravi izbor. Film u kome sestra želi da zatvori ogranak velike firme koji drži njen rođeni brat, najpre zato što je bio tatin miljenik, potpuno rezonuje sa srpskim “nek komšiji crkne krava, kućni ljubimac i/ili bliski rođak!” Pritom je žurka iz naslova takođe ono čemu bi trebalo da teži Vesa Komtrejd kada pravi svoje žurke, a ja se kao posmatrač radujem tom trenutku – ako eventualno dođe.

Zašto kažem da je komedija na prvu loptu? Zato što samo u takvim filmovima neko (ruska kurva) slučajno zameni veštački sneg kokainom i okrene top za raspršivanje baš prema onom liku u filmu koji bi trebalo da se opusti zato što od njega svašta nešto zavisi. Ako ignorišemo te prst-u-oko momente, ostaje nešto sofisticiranija komedija koja se najpre iskazuje u samim likovima i njihovim karakterima, poput stroge Meri (Kejt Mekinon) koja do kraja filma popusti po šavovima, kao da šale sa prduckanjem nisu sasvim dovoljne. Toaletni humor je, evidentno, jak adut filmskog uratka kakav je LUDI BOŽIĆ U KANCU.

DONIRAJTE

Ti Džej Miler divno igra tog retardiranog brata koji drži do porodične tradicije i rasipa lovu kao da nije njegova. Bez ikakvog iznenađenja, Džejson Bejtman je standardno dobar u svom neglumljenju, baš kao i Dženifer Aniston. Ovaj pasus ću završiti adekvatnom mizoginom rimom:

Došla mi u san Olivija Man,
Radovao bih se penis da joj dam.

Reka poznatih komičara i drugih ličnosti ide do toga da filmu statisti praktično nisu potrebni. Je l’ vidite šta vam je visokobudžetna komedija?! Ima sve, aaaaa!

Ako volite ovakve filmove, te SATURDAY NIGHT LIVE i glumce sličnog kalibra, velika preporuka za LUDI BOŽIĆ U KANCU. Ako ne, nemojte posle da pričate da vas nisam upozorio.

OCENA:

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: