fbpx
Zakon noći / Live by Night (2016)

Zakon noći / Live by Night (2016)

Zakon Noći

Film ZAKON NOĆI drži pažnju. I to je otprilike sve. Ako bih morao da sumiram film u jednoj rečenici, ona bi išla otprilike ovako: Izuzetno spor, mestimično predvidljiv film sa polu-izgrađenim likovima i radnjom koja ima smisla samo u sekvencama koje, kada se spoje, pomalo vređaju inteligenciju gledaoca. Možda je i do literarnog predloška, nisam čitao pa ne znam, ali sumnjam da je to slučaj pošto je knjiga dobila Edgara (nagradu za najbolju misterioznu fikciju godine).

Ovaj film ima sve odlike jednog klasičnog noir kinematografskog dela, ali ne može da se svrsta u klasik jer mu nešto fali. Siguran sam da bi više nasilja izvuklo film. Moguće je da je ZAKON NOĆI samo predug, s obzirom da traje duže od dva sata.

DONIRAJTE

Zoe Saldana je manje iritentna nego inače (baš mi je smetala u STAR TREK BEYOND), a najslabija karika je sam Ben Aflek. Činjenica je da svi ostali glume super. Ukoliko gledate film u društvu, spremite rum, u duhu prohibicije, kako biste mogli da zaigrate “U kojoj seriji je igrao ovaj glumac?” pa ko pogodi pije, a ko ne pogodi nek isto pije, onda će film možda teći brže.

Šta je onda dobro, pitate se. Fotografija je odlična, ima puno rediteljskih rešenja koja mi se sviđaju – Ben Aflek je mnogo bolji reditelj nego glumac, ZAKON NOĆI je jako dobro montiran (sporost je do režije) i film ima super dizajn zvuka.

Iz nekog čudnog, neobjašnjivog razloga preporučiću vam ZAKON NOĆI. Valjda zato što nije kompletno smeće, a Ben Aflek je prilično dobar reditelj uprkos tome što mu je ovaj film slabiji.

OCENA:

3.5

One Reply to “Zakon noći / Live by Night (2016)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: