fbpx
Grozan ja 3 / Despicable Me 3 (2017)

Grozan ja 3 / Despicable Me 3 (2017)

grozan ja 3

Znate kako je GROZAN JA bio sjajan i onda GROZAN JA 2 nije bio baš sjajan, da bi MALCI bili osrednji? E pa, GROZAN JA 3 definitivno vraća franšizu na mesto, jer sam se zaista smejao skoro sve vreme. Puno fora za roditelje, kao i za decu, definitivno čine ovaj film primamljivim. Ono što je mana su trejleri koji, takvi kakvi jesu, zaista ne utiču na odluku da li da gledate film ili ne, pošto su sve fore izostavljene kako bi vas iznenadile u dok gledate film. I zato idite u bioskop, nećete zažaliti.

Glavni tok radnje je pojava Gruovog brata blizanca Drua, što je onaj porodični aspekt filma koji meni smeta u dečijim filmovima, a koji je svakako potreban. Drugi tok je delovanje negativca, bivše dečje zvezde Baltazara Breta, koji je fantastičan lik – sa naramenicama! U originalu, njemu glas daje Trej Parker, kreator i glas serije SOUTH PARK. Ja sam gledao sinhronizovanu verziju, ali ipak verujem da je njegova gluma, uz lik koji su napravili, najbolje što se filmu desilo. Njegove scene pojačane popularnim melodijama iz osamdesetih su izuzetne. Dakle, za muziku je dato bogatstvo. Nekoliko velikih hitova plus originalne pesme Farela Vilijamsa (kao standard za serijal) nisu jeftin poduhvat, iako je primetno da stare pesme mnogo bolje funkcionišu nego Farelova kontemporarna muzika retro šmeka.

DONIRAJTE

Scene u zemlji Fridoniji su genijalne, bilo da je u pitanju jurnjava super-zlikovačkim kolima kroz uske ulice primorskog mesta ili potraga male Agnes za jednorogom. Momenat parodije na MOĆNE RENDŽERE i druge kreacije koje su u prepodnevnim časovima zabavljale moju generaciju nisu prikrivene i ako vam je TV bio dobar drug u mladosti prepoznaćete ikonografiju što daje dodatni sloj zabavi.

Primetićete da ne pominjem Minionse (na naškom – Malce). Prilično je iznenađenje i hrabrost što ih u dobrom delu filma baš i nema, ali kada su na ekranu definitivno kradu šou. Što se tiče starih likova oni jedini pariraju Baltazaru Bretu što se zabave tiče. Oni uvek nasmeju. Francuzi koji stoje iza ovog crtaća su se potrudili da svaki potez Miniona bude zabavan i zaista jeste. Neću vam okriti šta se sa njima dešava, jer je to poseban deo priče. Ostaviću vam da otkrijete sami, jer vam zaista preporučujem da pogledate GROZAN JA 3 u bioskopu.

I još samo neke tehnikalije za one koje to interesuje. Sinhronizacija je sasvim ok, iako sam kod glavnog glumca primetio pogrešno akcentovanje na par reči, što nije toliko do njega koliko do reditelja sinhronizacije koji je to dozvolio. Bez obzira, kasting je odličan. 3D je, kako to obično biva kod dugometražnih kompjuterski animiranih filmova, čist. Do te mere da je suštinski nepotreban.

OCENA:

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: