fbpx
Lek protiv zdravlja / A Cure for Wellness (2016)

Lek protiv zdravlja / A Cure for Wellness (2016)

lek protiv zdravlja

LEK PROTIV ZDRAVLJA je film koji, iznenađujuće, drži pažnju duže od dva sata bez obzira na predvidljiv zaplet pun rupa. Ne verujem da ću sad bilo šta spojlovati – platiću nekome da mi objasni odakle glavnom junaku zub i gde su otišle njegove jegulje.

Dejn Dehan nije za glavne uloge i čudno je koliko mu je ova zapravo legla. No što se tiče Džejsona Ajzaksa, film sam gledao nakon Netfliksove serije THE OA i sada sam siguran da čovek glumi jednog te istog psihopatu u krug, po potrebi.

DONIRAJTE

Fotografija je zaista besprekorna, kao i scenografija, kolor i kostimografija, tako da mi je sve bilo lepo za oči. Skoro celokupan film se dešava u švajcarskim Alpima, u banji koja je locirana u starovremskom i zubom vremena načetom zamku. Unutrašnjost zamka glumi neka stara bolnica što zaista potpomaže celokupnoj atmosferi. Gor Verbinski je majstor u tom pogledu, pa ne mogu da vas ne prožimaju žmarci. Film nije strašan koliko ume da bude neprijatan. Uzmimo na primer scenu kod zubara. Dizajnirana je za ljude koji ih se plaše. Odlična ideja.

LEK PROTIV ZDRAVLJA preporučujem onima koji vole trilere ili drame, jer horor entuzijastima ili fanovima dobre misterije ovaj film je previše naivan, iako sitna Lavkraftovština zna da draži tu i tamo.

OCENA:

3.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: