fbpx
Spajdermen: Povratak kući / Spider-Man: Homecoming (2017)

Spajdermen: Povratak kući / Spider-Man: Homecoming (2017)

Izašao sam iz bioskopa sa velikim osmehom na licu. Ipak, sačekao sam dva dana sa pisanjem da bi mi se SPAJDERMEN: POVRATAK KUĆI slegao.

Osim što je najbolji Spajdermen film do sada (nemojte mi pominjati nesrećnog Tobija molim vas), takođe je jedan od jačih poglavlja MCU. Ritam i tempo filma su skoro besprekorni što dovodi do zaključka da je film jako dobro napisan, režiran i montiran. Akcione scene, pogotovo ona na avionu, su sjajno koncipirane i mogu da dodam da retko tako dobro reagujem na finalne bitke u blokbasterima. Pomaže to što je Tom Holand zaista ubedljiv i sve nesigurnosti jednog tinejdžera, kao i brzopletost novopečenog junaka, izgledaju iskreno. To je pojačano u sceni u kojoj je zarobljen ispod betonskog bloka. Krv, suze i znoj i više od svega zapomaganje vam jasno daju do znanja da je neverovatni Spajdermen u stvari samo klinac od 15 godina, u tom trenutku potpuno bespomoćan.

DONIRAJTE

Izbor Lešinara za glavnog negativca je sjajan s obzirom da je to jedan od prvih Spajdijevih neprijatelja u originalnoj postavci, kao i u Ultimate varijanti. Majkl Kiton je, naravno, super u toj ulozi i više od toga ne treba reći. S obzirom da je ovaj film manje više neplaniran ili bar nije inicijalno bio deo faze 3 MCU, uvezivanje Spajdija u film OSVETNICI 2 tako što Lešinar sklapa oružje od ostataka bitke Osvetnika i vanzemaljaca iz prvog dela pokazuje Marvelovu moć neprimetnog prilagođavanja. Bukvalno sve što se desi od početka do samog kraja je džinovska “draškalica” za fanove. To uključuje činjenicu da je ovaj film takođe u neku ruku i IRON MAN 4, kao i povratak grozomorne glumice Gvinet Paltrou u Marvel univerzum.

Naravno, nemojte da propustite ni dve after-credits scene. Jedna je posle animirane špice, a pre odjavnog rola. Druga je na samom kraju. Ključna reč je – strpljenje!

I dva dana kasnije spreman sam da dam filmu SPAJDERMEN: POVRATAK KUĆI najveću moguću ocenu, jer sam iz bioskopa izašao potpuno zadovoljan i bez onog “ali ova jedna stvar mi je bila bezveze”.

OCENA:

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: