fbpx
George Michael: Freedom (2017)

George Michael: Freedom (2017)

george michael freedom

Nekada je sasvim ok da se film ovlaš bavi celokupnom karijerom nekog umetnika. Ako se to radi sa stilom, kao u slučaju dokumentarca GEORGE MICHAEL: FREEDOM, ishod je zadovoljavajući. S obzirom da je Džorž Majkl sam režirao film o sebi, pa preminuo, film je dovršio neko ko evidentno nije želeo da se dohvati onih mračnijih delova njegove karijere. Film je konstruisan tako da glorifikuje Džordža Majkla isključivo kao pop ikonu i to u manjoj meri nego kao, još konkretnije, kantautora.

Kompletna priča je ispričana rečima i glasom samog Džordža, dok komentare dodaju brojne kolege (Stivi Vonder, Meri Džej Blajdž i drugi), kao i menadžeri, agenti, advokati i ljudi iz izdavačke kuće Soni. Nije se štedelo ni na spotovima, koji su ovde prikazani u širokom formatu i bez primetnog gubitka kvaliteta. Čak i VHS materijal izgleda pristojno i, iskreno rečeno, voleo bih da znam koja je njihova tajna.

DONIRAJTE

Bonus ovog filma su dve nove pesme. Jedna je duet sa Krisom Martinom i na odjavnoj je špici, dok početak krasi moja omiljena pesma Fastlove u (izuzetno sporoj) verziji (meni neomiljene) Adel.

GEORGE MICHAEL: FREEDOM je lepo sklopljen dokumentarac, informativan, udara na emocije i ima nove pesme što je sve dovelo do toga da mu dam sasvim pristojnu ocenu.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: