fbpx
Tor Ragnarok / Thor Ragnarok (2017)

Tor Ragnarok / Thor Ragnarok (2017)

tor ragnarok

A kad se setim da su Tora započeli sa Kenetom Branom… Kakav fantastičan odmak od te dosadne pretencioznosti! Reditelj Taika Vajtiti je doslovno preuzeo stvar u svoje ruke i odvrnuo svoj uvrnuti novozelandski humor na jedanaest. I zahvaljujući tome imamo sveže, neuobičajeno MCU poglavlje TOR RAGNAROK.

Vidi se da uživaju i reditelj i glumci, ali se i domaća publika u par navrata grohotom smejala. Niko nije očekivao slepstik, i ako bih smeo to tako da nazovem – skrubol. I ne, nikome nije smetao odsutni Entoni Hopkins nalepljen na norvešku pozadinu. Pojavljuju se drugi čuveni glumci u malim i velikim ulogama i okupiraju vam svu pažnju jer su sjajni.

DONIRAJTE

Svidelo mi se šta su uradili sa Hulkom, iako nisam sto posto zadovoljan Brusom Banerom, pošto je nekako šmirantski. Očekivao sam finiji rad, ali je to valjda nemoguće. TOR RAGNAROK odzvanja WHAT WE DO IN THE SHADOWS (čak se i pominju vampiri) i to je u isto vreme veliki kvalitet i sitna mana ovog filma.

Film je vizuelno zanimljiv, najpre zbog boja, iako je 70% CGI. Muziku je radio kompozitor za kog mislim da nisam čuo ranije, ali je uradio dobar posao sa 8-bit elementima koji čine da generička kulisna muzika dobije nešto šarma. To je sasvim očekivano za film koji se većinom oslanja na dijaloge, muzika je zaista u drugom planu.

Ako želite zabavu, TOR RAGNAROK će to i da vam pruži, onako gromoglasno. Kapirate? Grom!

OCENA:

One Reply to “Tor Ragnarok / Thor Ragnarok (2017)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: