fbpx
Ubistvo u Orijent Ekspresu / Murder on the Orient Express (2017)

Ubistvo u Orijent Ekspresu / Murder on the Orient Express (2017)

ubistvo u orijent ekspresu

U stanju sam da uživam u onome što je Agata Kristi stvorila – iznova i iznova. Ipak, po čemu se ovo UBISTVO U ORIJENT EKSPRESU razlikuje od ostalih? Ima CGI voz, CGI sneg, planine gde im mesto nije (u hrvatskoj ravnici) i predugačak kraj nedostojan literarnog remek-dela. Kenete Brano, ponovo si omašio tajminge!

Radije pogledajte film iz sedamdesetih ili, još bolje, epizode serije POARO po ovom istoimenom romanu. Dobićete svedeniju produkciju, ali bolju glumu i realističniju postavku. Ovakav film se gleda samo zbog gomile poznatih glumaca, što svakako nije dovoljno samo po sebi. Džoni Dep mi je, recimo, daleko prihvatljiviji u filmu PIRATI S KARIBA 5.

Reditelj, kao i u svaki svoj film, unosi određenu dozu pretencioznosti i razvodnjava materijal kako bi postao prepoznatljivo kenetbranski aritmičan. Reditelj takođe unosi i samog sebe ovog puta. I to u naslovnoj ulozi. Dali su mu epske, zaista to mislim, epske brkove koje nikada nisam zamišljao na Poarou, jer sam se navikao na njegovu TV inkarnaciju. Ljudi moji, to su oni kaubojski, XXL brci!

DONIRAJTE

Kapiram da je UBISTVO U ORIJENT EKSPRESU film za domaćice, koje povremeno izađu iz kuće da pogledaju i nešto drugo osim Halmarkovih TV drama i celodnevnog programa kanala Fox Life. Odličan potez domaćice! Vi ostali bolje gledajte THE BOOKS OF KNJIGE: SLUČAJEVI PRAVDE u bioskopskoj sali pored.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: