fbpx
Logan Laki / Logan Lucky (2017)

Logan Laki / Logan Lucky (2017)

logan laki

LOGAN LAKI je zabavna mešavina filmova OCEAN’S 11 (ne zaboravimo zauvek zabavno pogrešan distributerski prevod – IGRAJ SVOJU IGRU) i MAGIC MIKE, ali sa južnjačkim akcentom. To je sasvim logično pošto je reditelj i ta dva, kao i ovog filma Stiven Soderberg.

Ono što može da zbuni prosečnog žitelja našeg regiona je NASCAR, što su svojevrsne trke automobila izuzetno popularne u Americi, a o kojima mi nemamo previše saznanja. Mislim, ko se interesuje taj i zna, ali mnogi su se prvi put sa NASCARom susreli u filmu TALLADEGA NIGHTS: THE BALLAD OF ROCKY BOBBY.

DONIRAJTE

Film krasi sitan humor, koji mi je zaista prijao, i pomalo autistična gluma Čeninga Tejtuma i Adama Drajvera. Veliko iznenađenje je Danijel Krejg koji igra naizgled sofisticiranog, ali i dalje južnjačkog obijača, džiberskog intelektualca. To ne može biti dalje od bilo čega što je do sada igrao. Epizodne uloge su takođe super.

Film do poslednje trećine teče kao mleko. To je izuzetno bitno za pljačkaški film i sve bude u redu do poslednjih pola sata gde se neki događaji dešavaju prebrzo, neki presporo, a neki možda nije ni trebalo da se dese. Zahvaljujući tom poslednjem delu, LOGAN LAKI neće ostati zapamćen kao biser Soderbergove karijere, ali će verovatno biti perpetualno iznenađenje budućim pokolenjima kada budu našli ovaj film kao jedini gde se sreću Gambit, Kajlo Ren i Džems Bond. I da, to zvuči kao vic.

OCENA:

3.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: