fbpx
X-Men 3: Poslednje uporište / X-Men: The Last Stand (2006)

X-Men 3: Poslednje uporište / X-Men: The Last Stand (2006)

x-men 3 poslednje uporište

Ovo sam napisao pre 11 godina, odmah nakon srpske premijere filma X-MEN 3: POSLEDNJE UPORIŠTE.

OK, prvi deo je bio odličan, upoznavanje likova i sve što uz to ide. Drugi deo je bio prosto kul. Priča je tekla bolje i film je dinamičniji, sve podseća na strip. I onda… ovo – X-MEN 3: POSLEDNJE UPORIŠTE! Kada biste samo mogli da osetite moje razočaranje.

Mislim, prvih pola sata filma i nije toliko loše. Sviđa mi se zrnasta fotografija, izgleda pomalo evropski. Kako se priča razvijala, sve me je više vređalo to što vidim. Nisam u fazonu da spojlujem, ali kada glavni junak bude ubijen tokom filma, treći nastavak postaje bolji film samo onima koji nikada nisu pročitali ni jedan X-Men strip, a progresivno lošiji za fanove. Nema X-ljudi bez X čoveka!

DONIRAJTE

Deo priče koji se osvrće na Feniks je usrana! Kao i ostale smrti u filmu – tragično, ali ne na pravi način. U stvari sam iznerviran samo zato što je ovo film koji je imao neviđeni potencijal. Bio bi dobar da nisu umetnuli Ejndžela na otprilike dva minuta. A reditelj Bret Ratner sve vreme telefonira i objašnjava nam stvari koje bi i trogodišnje dete shvatilo. Zaista užasni potezi.

Baš su uništili X-Men u filmu X-MEN 3: POSLEDNJE UPORIŠTE. I pored toga imamo onaj preglup kraj sa Magnetom i govnjavu after-credits scenu. ‘Ajte molim vas, odustanite, ne treba nam još ovakvih nastavaka.

OCENA:

Pročitajte i druge tekstove vezane za filmove iz X-MEN serijala:

X-MEN: APOKALIPSA

LOGAN: VULVERIN

One Reply to “X-Men 3: Poslednje uporište / X-Men: The Last Stand (2006)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: