fbpx
Džumandži: Dobrodošli u džunglu / Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Džumandži: Dobrodošli u džunglu / Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

džumandži: dobrodošli u džunglu

Čovek nekada ne može da pretpostavi na šta će neki film da liči čak i nakon nekoliko trejlera i objavljenog sinopsisa. Kada su govorili da je DŽUMANDŽI: DOBRODOŠLI U DŽUNGLU nastavak, a ne reboot filma DŽUMANDŽI, zaista su to i mislili. Voleo bih da vam otkrijem kako društvena igra (board game) postaje video igra, ali neću. Ali da, to je onaj DŽUMANDŽI koji je “pojeo” Alana Pariša (Robin Vilijams) i naterao ga da igra do kraja. Uzgred, gospodin Pariš dobija lep omaž u filmu.

DŽUMANDŽI: DOBRODOŠLI U DŽUNGLU je zabavna afera, najpre zato što se oslanja na činjenicu da su glavni akteri samo avatari nekim tinejdžerima skupljenim na bućkalo u podrumu škole. Ako pogledate film, shvatićete koliko je zabavno gledati Džeka Bleka koji izgovara rečenice lokalne kraljice instagrama. Takođe, ovo je najozbiljnija dramska uloga Dvejna “Stene” Džonsona i autopilot za standardno smešnog/iritantnog Kevina Harta. Karen Gilan je relativno neprimetna u takvoj postavi, ali onog trenutka kada dođe njeno vreme da zasija – to je spektakl.

DONIRAJTE

Iako većinu vremena gledate ono što je u suštini holivudski visokobudžetni gejmplej, jer je ipak igrica u pitanju, klišei tih nekih Sega Mega, Nintendo i PS igrica su prilično zabavni. Svi sporedni likovi gličuju i ponavljaju svoje fraze, na primer. Negativac je izuzetno over-the-top negativan. Međutim, to ne smeta u datom kontekstu. Ono što smeta je što su s vremena na vreme svi žuti kao da imaju žuticu, što je do kolor korekcije pri, pretpostaviću, skidanju zelenog platna u pozadini. Neverovatno je da blokbaster film u 2017. godini ima takve probleme, ali eto.

Za koga je ovaj film? Za decu, mlađe tinejdžere i svakog starijeg ko bi da se nasmeje društvenom komentaru o otuđenosti mladih ljudi izazvanoj mobilnim telefonima i načinu na koji ih video igre spajaju. DŽUMANDŽI: DOBRODOŠLI U DŽUNGLU je i za onog ko bi da se zabavi, a da ne razmišlja. Takođe, za sve one koji imaju vlažne snove u kojima ih posećuje Nik Džonas.

OCENA:

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: