fbpx
Bright (2017)

Bright (2017)

bright

Simpatična budalaština kojoj nedostaje magija da bi bila nešto više od osrednjeg filma. BRIGHT je, u suštini, buddy cop flick 80tih smešten u današnje vreme, sa tom nekom ALIEN NATION i COLORS notom, pun osoba i događaja za koje bih voleo da su temeljnije obrađeni (i da imaju veći screen time u odnosu na Vila Smita). Da, zabavno je što su na ulicama ljudi i fantasy kreature tipa Orci i Vile. Zabavna je i muzika na kojoj reditelj insistira (to je već radio u filmu SUICIDE SQUAD), koja je često geto-blaster-repčuga.

Film vas u početku uhvati relativno nespremne na fantasy svet u ne preterano futurističkoj Americi. I taman kada se naviknete i film dobije svu vašu pažnju, reditelju BRIGHT nekako ispadne iz ruke, kao sendvič – na namazanu stranu.

DONIRAJTE

Iako mu je dat savremen društveni kontekst, ne bih opisao ovaj film kao ozbiljniji politički komentar današnjice. Naročito kada vidimo klišeizirane geto latinose predstavljene kao parodiju samih sebe. S druge strane, ovaj film sebe previše ozbiljno shvata, što je do Dejvida Ajera koji je operisan od humora. Da je uneto malo namerne komedije u celu ovu LOTR-haripoterštinom obogaćenu akciju, BRIGHT bi možda bio bolji i pitkiji, te bi tokom vremena potencijalno stekao kultni status. Ovako spada u lošiji opus filmova Vila Smita, uz Henkoka i MIB3.

OCENA:

2.5

One Reply to “Bright (2017)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: