fbpx
Legenda o Kolovratu / Легенда о Коловрате / Furious (2017)

Legenda o Kolovratu / Легенда о Коловрате / Furious (2017)

legenda o kolovratu

Furious? Zanimljiv engleski naziv za film koji u svojoj domovini, a i kod nas, ima bajkovit naziv LEGENDA O KOLOVRATU. Mada je svakako dobro izbaciti reč/ime Kolovrat iz internacionalnog naslova. Međutim, američki naslov je FURIOUS iliti ljutit, besan. I nije neki prevod ako uzmemo u obzir da je ovo dečji film koji za estetski uzor ima film 300 Zeka Snajdera. A to, složićete se, nije najbolji izbor za uzor.

Ovu mlaku ratnu bajku o vojniku koji ima amneziju koja se dešava nakon svakog sna, i koji uz pomoć svega 20 ljudi ide na Kanovu hordu od 20 hiljada ljudi, najpre kvari to što glumci svetlost dana nisu videli. Trčali su jadni ispred zelenog platna tri i po meseca da bi finalni proizvod izgledao plastificirano kao igrica sa plejsejšna dvojke. Baš je glupo animirati paru iz usta svim glumcima u svim dijalozima, to zaista izgleda kao bacanje para. Jedini CGI hajlajt je medved, to mi je bilo super zabavno ako ništa drugo.

DONIRAJTE

Glavni glumac Ilja Malakov često tako glumi sam sa sobom u tom studiju i čini se da mu je teško da izazove neku veću emociju. Na stranu to što je fin čovek (bio je na premijeri pa smo razmenili koju reč), Kolovrat je ostao uskraćen za – upravo ono iz internacionalnog naziva – bes, ljutnju, nemoć, prkos. Čak i kada mu se desi velika tragedija, on je u fazonu – iiidemo dalje, vozimo, opa, ojs! Nekada ti dođe da navijaš za zlog Kana samo zato što je predstavljen ozbiljnije i više kul.

Kad smo kod zabave, moram da priznam da ne vidim da LEGENDA O KOLOVRATU može da bude zaista zabavan i blizak nekome ko nije iz Rusije. Slična situacija kao sa filmom VIKING. Ja sam nekoliko puta pogledao na sat, što nikada nije dobar znak. U suštini, mogu da zamislim tinejdžersku publiku, koja se gađa kokicama i hormonima nedeljom popodne u bilo kom Cineplexx bioskopu, da gleda ovo sa umerenim zadovoljstvom.

OCENA:

2

One Reply to “Legenda o Kolovratu / Легенда о Коловрате / Furious (2017)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: