fbpx
Game Over, Man! (2018)

Game Over, Man! (2018)

Game Over, Man!

Hm, ne znam odakle da počnem, zatečen sam. Nije da nisam znao šta ću gledati, imam iskustva sa ovom trojicom u seriji WORKAHOLICS. Odnos glavnih junaka i stvari koje rade i izgovaraju su ono što sam želeo. Ne znam odakle da počnem što se tiče svega ostalog u filmu GAME OVER, MAN! a ima svega i svakoga.

Pošto je u pitanju bogataševa žurka na koju upadaju kriminalci, na toj žurci su razne neke muzičke, filmske i TV zvezde. U stvari, svaka čast ekipi filma koja je uspela da sabije sve te ljude da glume taoce koji umiru šakom i kapom. Stavili su u film Pušača iz THE X-FILES za boga miloga! A on, za čudo, ovde ima adekvatniju ulogu od one po kojoj je prepoznatljiv. Isto tako je među zarobljenicima i Fred Armisen čiji krupnjak imamo dva puta, a koji se van ta dva kadra ne pojavi više nikada nigde i ima bukvalno ništavan značaj za scenu u kojoj se nalazi, pa tako i za ceo film. To je tako meta! Kao da neko uzme gitaru da uz nju otpeva pesmu, ali na kraju otpeva sve na suvo i na kraju spusti nekorišćenu gitaru. Priznaćete, i to je smešno.

DONIRAJTE

Što se humora tiče, iako nije nešto zbog čega se smejete na sav glas, situacije koje se odigravaju definitivno nisu viđene na filmu ranije. Tu je GAME OVER, MAN! lider žanra, he he. Naveo bih vam one najluđe samo da bih vas naterao da pogledate film, ali ne bih da vam spojlujem bilo šta. Ipak, reći ću vam eto jedan simpatičan podatak. Jedan od najčešćih rekvizita, pored pištolja ili automatske puške, je definitivno – kurac. Dva zapravo. Jedan je čak neobrezan, što je takođe podatak za istoriju američke kinematografije s obzirom da toga skoro i da nema u Americi, pa samim tim ni u holivudskim filmovima (osim jedne fantastične scene u filmu GET HARD).

Takođe bih se osvrnuo na količinu nasilja, koja je kao u video igricama. Ljudi umiru na najrazličitije načine, mada je headshot najpopularniji. Iako izgleda sasvim zadovoljavajuće, ne treba da shvatite moje upozorenje kao ono da ne treba da gledate film sa devojkom. Naprotiv! Nakon ovog filma, ona će vas ceniti kao ljudsko biće i osobu koja nije poput ova tri kretena iz filma. Na kraju krajeva GAME OVER, MAN! je ozbiljna produkcija i smejali se mi ili ne, bavi se popularnom tematikom instagram influensera i pojedinim LGBTQ pitanjima poput izlaska iz ormana ili delotvornosti riminga (lizanja… khm, guze) u stresnim situacijama.

Odličan scenario, adekvatna režija i glumci u ulogama krojenim baš za njih. To je dovoljno za visoku ocenu i preporuku ove akcione komedije. I možemo samo da se nadamo da je istina ono što piše na kraju i da nas uskoro čeka GAME OVERBOARD!

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: