fbpx
Oušnovih 8 / Ocean’s 8 (2018)

Oušnovih 8 / Ocean’s 8 (2018)

oušnovih 8

Za razliku od OCEAN’S 11, 12 & 13 koji su kod nas nesrećno bili prevedeni IGRAJ SVOJU IGRU 1, 2 i 3, distributer je rešio da ostavi originalan naziv filma u prevodu iako je u pitanju četvrti deo. Ne osuđujem. Uostalom, naslov filma i nije toliko bitan koliko sadržaj. A sadržaj je prepoznatljiv, SANDRA BULOK igra sestru lika DŽORDŽA KLUNIJA iz prva tri dela i rešena je da opljačka izvesne dijamante. U tome joj pomaže još 7 ortakinja. Ni jedan OCEAN’S nije promišljen kao prvi, pa je takva sudbina i OUŠNOVIH 8 devojaka. Međutim, zabava je zagarantovana.

Problem u ovom nastavku je to što se previše oslanja na prethodne delove, a bez ikakvog razloga. Debi Oušn sedi na grobu Denija Oušna i pita se da li je on zaista unutra. I na grobu je poseti jedan od originalne jedanaestorke. Čak se kasnije tokom filma pojavi i još jedan originalni član. Kad smo već kod besmislenosti, postoji i jedan nasilno umetnut kadar Ane Vintur u ofisu magazina VOGUE samo zato što su pošto-poto želeli da je imaju u filmu među svim tim jakim ženama. Ne znam za jačinu, ali KEJT BLANŠET, lepasi poyy.

DONIRAJTE

Inače retko koja glumica danas odiše holivudskom zvezdastoćom koliko SANDRA BULOK. Takođe retko koja glumica smrdi sa ekrana, jer se ne kupa, kao RIJANA. Bukvalno devojko uzmi makar krompir i protrljaj se malo na kiši. OUŠNOVIH 8 se, u stvari, užasno oslanja na te svoje glumice i sva zabava i svi eventualni promašaji su na njima. Ovaj film bi bio nebitan da su glumila neka osrednje poznata lica. To je svakako do scenarija, ali i do sasvim prosečne režije GERIJA ROSA, koji nam je u svojoj karijeri podario tek nekoliko pristojnih filmova (PLEASANTVILLE, SEABISCUIT i njegov, verovatno, najveći hit – THE HUNGER GAMES). Bez obzira na manjkavosti, ovaj film je i dalje šarmantan koliko i prethodna tri. Dajem mu visoku ocenu za zabavnost!

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: