fbpx
Venom (2018)

Venom (2018)

VENOM

Do sad ste već shvatili da je VENOM fantastična depikcija ovog junaka, osmišljenog depresivnih devedesetih u izdavačkoj kući MARVEL, od strane vazda mračnog Toda Mekfarlana, koji je tada uspeo da podigne čitanost prastarog junaka Spajdermena i kreira zanimljivog, iako sada već demode negativca.

Ako filmu tražimo zamerku, naćićemo mnoge. Ipak, daleko od toga da VENOM nije zabavan film. Išao bih dotle da kažem da je izuzetno zabavan, pa i ako je to sve na plećima prešarmantnog Toma Hardija u naslovnoj ulozi. Niko nije očekivao da ovaj film bude dobar, ali sam dobio nešto hiljadu puta bolje od onoga čemu sam se nadao. Pogotovo mi se sviđa aspekt Edija Broka, kasnije Venoma, koji je u svojoj suštini – pičketina.

Toma Hardija u ovom filmu toliko puta prebiju, izmaltretiraju, toliko se krije od svega i svakoga… da je genijalno!

DONIRAJTE

S obzirom da je reditelj Ruben Flejšer knjiški primer mediokriteta sa dva osrednja filma (30 MINUTES OR LESS, GANGSTER SQUAD) i jednim odbeglim hitom koji dobija i nastavak (ZOMBIELAND), VENOM je daleko najpitkiji, više na osnovu šarma glumaca ili jako dobre animacije kada su vanzemaljski simbioti u pitanju. Venomova pojava je izuzetno verodostojna stripskom izvoru, a napad simbiota Rajota na ljude je potpuno preslikan.

Naravno, da bi Sony održao svoj paralelni Marvel univerzum, potrebno je i dodvoravanje fanovima. Ako izuzmemo jedino vezivno tkivo svih Marvel-tematskih filmova – specijalno pojvaljivanje Stena Lija, ostala uskršnja jaja su sin Džone Džejmisona u raketi koja dolazi iz svemira na početku filma i mid-credits scena gde se pojavljuje tip koji će u potencijalnom nastavku biti Karnidž. I to je sasvim okej.

Napomenuo bih da ćete, ako sačekate da se završi kompletna i bolno preduga špica, videti ekskluzivnu i prezabavnu scenu iz animiranog filma SPAJDERMEN: NOVI SVET.

Dakle VENOM je zanimljiv, zabavan i zaista dinamičan film koji sadrži nešto više krvi i leševa nego što ste navikli. U suštini je B film jakog budžeta i smrdi na devedesete. Ja mu te stvari ne uzimam za zlo, čak naprotiv.

OCENA:

3.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: