fbpx
Ringe ringe raja / Duck Duck Goose (2018)

Ringe ringe raja / Duck Duck Goose (2018)

RINGE RINGE RAJA

Animirani film DUCK DUCK GOOSE sa prevodom naslova RINGE RINGE RAJA je film koji je navodno derivat nekog Piksarovog pokušaja i kao takav je ipak dovršen i prodat Netfliksu, koji (činjenica je) ne bira sadržaj po kvalitetu s obzirom da pretplatnici gledaju apsolutno sve što im se ponudi.

Ne bih da budem previše strog prema ovom crtaću, ali realno je da nije ništa posebno. Animacija je zaista na visokom nivou, tako da je jasno da se ekipa bar na tom polju potrudila. Problem je scenario, koji je prosto tanak i nepromišljen. RINGE RINGE RAJA je film za mlađu decu, a roditelji koji bi trebalo da presede sa svojom decom ne dobijaju ni jednu šalu koju bi samo oni mogli da ukapiraju, kako to obično biva u crtaćima jačeg kalibra.

DONIRAJTE

Američki glasovi su sasvim na mestu, iako je primetno da nema poštene zvezde među njima. Možda je najpoznatija od njih Zendaja, koja je ipak na početku karijere. Što se likova tiče… Neprijatni gusan je previše neprijatan do samog kraja. Brat i sestra patkice su potpuno istih godina, ali sestra se ponaša i ima glas kao relativno odrasla osoba dok je brat patak na nivou trogodišnjaka. Bez obzira na sve pomenuto, emocionalno gledano svi odnosi su na mestu. Što se tiče drugih životinja, povremena pojavljivanja čaplji dovode do transfera neprijatnosti, dok su kornjača i svinje čak i dobrodošao dodatak. Najveća mana je mačka, glavni negativac podeljene ličnosti, nešto kao istovremeni mačeći Džekil i Hajd, te za njega nemam ni trun ljubavi – potpuno sam ravnodušan. Od takvog scenarija sa takvim likovima je urađeno zaista najbolje što je moglo.

U domaćim bioskopima je RINGE RINGE RAJA prikazan isključivo sinhronizovan. Možda mi nećete verovati, ali to ga čini znatno zanimljivijim. Ipak, film se nije pokazao na bioskopskim blagajnama i ono što ostaje kao pitanje je – da li ćemo moći da vidimo sinhronizovanu verziju na lokalizovanoj verziji Netfliksa. (Pitam se, jer nemam Netfliks!)

Dakle iz perspektive odrasle osobe, ovo nije najbolji film. Međutim, deca su reagovala izuzetno dobro. Ako se vašoj deci pruži prilika da gledaju RINGE RINGE RAJA, pokušajte da ih pustite da gledaju sami. Možda eksperiment uspe pa dobijete sat i po za sebe. Verujem da je moguće.

OCENA:

2.5

Ako vam se ovo svidelo, pročitajte još i recenzije filmova PITOV ZMAJ, PET PRIJATELJA 2 i VDDŽ: VELIKI DOBROĆUDNI DŽIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: