fbpx
VDDŽ: Veliki dobroćudni džin / The BFG (2016)

VDDŽ: Veliki dobroćudni džin / The BFG (2016)

VDDŽ

Propustio sam film VDDŽ: VELIKI DOBROĆUDNI DIV u bioskopu, ali nakon što sam ga odgledao i nije mi preterano žao. Za film za koji Spilberg tvrdi da je projekat iz snova i ostvarenje dugogodišnje želje, ovo i nije neko remek-delo. Definitivno traje predugo i previše se oslanja na odnos animiranog džina i devojčice (u smislu da im je dato previše filmskog vremena).

VDDŽ je zanimljiva bajka o desetogodišnjoj devojčici Sofi (Rubi Barnhil) iz Londona i misterioznom džinu (Mark Rajlens) koji je upoznaje sa njegovim čudnovatim i opasnim svetom. Film je zasnovan na istoimenoj knjizi čuvenog dečjeg pisca Roalda Dala, koja je objavljena 1982. godine.

DONIRAJTE

VDDŽ je lepo dizajniran, animacija je stvarno sjajna, tako da tehnički aspekt ovog filma stvarno nije loš. Glumci koji daju glasove i pokrete džinovima su super, ali na žalost ne dolaze do izražaja kroz dizajn likova koji kao da vuče korene u karikaturama koje nastaju na obali Jadranskog mora u jeku turističke sezone.

Neka deca će uživati, neka će se smoriti, a nama odraslima ostaje onih par scena prdenja zelenkastih prdeža koje izazivaju pomešana osećanja transfera neprijatnosti i naivnog kikotanja. Nakon filma VDDŽ: VELIKI DOBROĆUDNI DŽIN ostaje velika začudnost kako kompanija Dizni i Spilbergova režija zajedno dosežu neke nove visine običnog mediokriteta.

OCENA:

3

Ako vam se ovaj tekst svideo, pročitajte još i PET PRIJATELJA 2 i PITOV ZMAJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: