fbpx
Zašto baš on? / Why Him? (2016)

Zašto baš on? / Why Him? (2016)

Zašto baš on? Why him?

ZAŠTO BAŠ ON? nije komedija od koje se smejete na glas, iako je nekoliko puta publika u sali imala prilike da me čuje kako se smejem. Ipak, film je jedan od onih feel good uradaka i nekako vam bude fino nakon što ga odgledate.

Budimo realni, osim kada Džejms Franko glumi gej Džejmsa Franka (u filmu HOLY NIGHT), on je najbolji kada glumi totalnog kretena. Ovo je definitivno taj slučaj. U ulozi milionera koji nema nikakve društvene veštine, niti kočnice, u krajnje iskrenoj komunikaciji isprepletenoj psovkama – Franko briljira. E sad, ko zna da je Brajan Krenston vrhunski zajebant, biće mu još zabavnije da ga gleda u ulozi staromodnog, krutog čiče koji ne razume i ne želi da razume moderne tekovine. U raznim epizodama se pojavljuje krem američke komedije, kao i sada već sveprisutni Stiv Aoki u ulozi didžeja na žurci (jer, šta drugo).

DONIRAJTE

Da, ovo je glupa američka komedija prepuna toaletnog humora (bukvalno, jer postoji scena koja se tiče bogataške wc šolje made-in-Japan koja zapire i šta treba i šta ne treba) i hoda tankom linijom između najkretenskijih filmova Adama Sendlera i bromansirajućih komedija Džada Apatova. Evidetno improvizovan u velikoj meri, ovaj film nosi određeni šarm za razliku od, recimo, filma LUDI BOŽIĆ U KANCU.

Takođe bih kao lični hajlajt napomenuo pojavljivanje omiljene mi rok grupe KISS. Dakle može se reći da mi je film ZAŠTO BAŠ ON? jako prijao, s tim da moram da ostanem realan i da mu podarim tri i po kofice, najpre jer nije baš kinematografsko remek-delo. Bez obzira, i dalje vam ga preporučujem.

OCENA:

3.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: