fbpx
Neće moći ove noći / Blockers (2018)

Neće moći ove noći / Blockers (2018)

Neće moći ove noći

I ovaj film je preveden tako da zvuči kao loš film, kao svojevremeno AMERICAN PIE (jer je izašao 1999. kada je bilo šta američko bilo kanda fuj, pa je u bioskope film ušao pod imenom MANGUPI OVERAVAJU MATURU). Dakle, BLOCKERS, što je zaista teško prevesti pošto mladi u Srbiji takođe koriste englesku frazu cock-block za izazivanje obustave seksualnog čina, preveden je NEĆE MOĆI OVE NOĆI. I prevod je adekvatan, samo zvuči loše.

Film je zaista bolji od svog srpskog naziva. Dinamičan, zabavan i prelazi granice vulgarnosti, što je meni baš kako treba. Kasting je carski. Ne znam da li su bolje izabrane tinejdžerke ili roditelji. Uživanje je gledati ih na ekranu, pogotovu Džona Cenu (emocionalni ćale), koji ipak nije glumac per se. Ali on ima taj Švarcijevski vajb i evidentno je da mu komedija ide od ruke. Iako šmira, usput ni ne primetimo da smo mu poverovali da je on baš taj tip sa ekrana. Mada je meni Ajk Barinholc (odsutni ćale) ipak pokidao u ovom filmu. Devojke koje glume njihove ćerke su takođe sjajne. I tačno su najslabiji tandem majka-ćerka Lesli Man i Ketrin Njuton.

DONIRAJTE

Film se igra sa nedaćama koje društvene mreže i emotikoni donose “matorcima”, kao i klasičnom protekcijom roditelja koja zna da ode daleko. Dok su se većinom tinejdžeri oko mene smejali na glas na seks šale i fore u kojima roditelji ne kapiraju nove tehnologije, ja sam se nasmejao i na par oflajn šala koje su naišle na zid ćutnje kod neupućene omladine. Koliko im tek onda nije jasan READY PLAYER ONE?

Ako (ni)ste kul kao ja, na glas ćete se smejati scenama sa lokanjem piva buljom i igrom seks žmurke. I to će vam biti dosta da izađete zadovoljni iz bioskopa. Postoji i lep emocionalan deo gde odsutni otac ćerki priča zašto je bio odsutan i retko je iskren momenat u filmovima ovakvog tipa. Jedina mana je što nisu sve fore smešne i to je ono gde ponovo mogu da povučem paralelu sa filmom AMERIČKA PITA.

NEĆE MOĆI OVE NOĆI ne izgleda kao film koji bi mogao da ima jedan, a kamoli tri nastavka. Malo je mlak, ali to nije dovoljna mana da vam ne bih rekao da odete u bioskop. Super sam se zabavio, što i vama želim.

OCENA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: