fbpx
COMING SOON: 10 filmova zbog kojih jedva čekam 2019.

COMING SOON: 10 filmova zbog kojih jedva čekam 2019.

Ovu top listu bez reda i poretka napravio sam kao kontra-uslugu. Naime, obećao sam izdavačkoj kući Laguna listu od pet filmova, po nekom svom nahođenju, u zamenu za poslednja dva dela književnog serijala DISKSVET pokojnog Terija Pračeta. Mislim da sam napravio dobar dil. U međuvremenu sam shvatio da bi bilo super najaviti nove filmove, a pet mesta mi je bilo premalo. I zato sad ispred sebe imate ovih deset naslova. Naravno da sam mogao da napravim ovu listu i sa 20 ili 30 filmova, ali takođe sam želeo da imam konkretnu ilustraciju za COMING SOON u vidu trejlera. E pa, ne časimo ni časa!

HELLBOY

Bilo je i vreme da izađe treći film, iako je kompletno ributovan. Dejvid Harbor je zamenio Rona Perlmana, što je zapravo adekvatna zamena. Međutim, reditelj Nil Maršal i nije neki izbor. Držim fige!

GLASS

Svi kojima je film SPLIT ulio nadu da M. Naj Šajamalan ponovo zna da režira, čekaju treći deo slagalice. Ovaj film služi kao levak za okupljanje glavnih aktera filmova UNBREAKABLE i SPLIT, a glumačka ekipa je carska. Samo se nadam da Brus Vilis nije na autopilotu, kao u poslednjih deset filmova.

THE KID WHO WOULD BE KING

Od dečjih filmova se jedva čeka ovaj kraljarturovski spektakl. Dečak pronalazi Ekskalibur na gradilištu i uz pomoć svojih drugara k’o sa Unicefove razglednice kreće u rat protiv veštice Morgane? Ja sam za.

ALITA: BATTLE ANGEL

Kolaboracija Džejmsa Kamerona i Roberta Rodrigeza je već nešto izuzetno uzbudljivo. Obojica su tehnološki napredni u odnosu na ostatak Holivuda. Ovaj film je koštao 200 miliona dolara i sniman je 3D stereoskopskim kamerama. Pritom je zasnovan na čuvenom manga serijalu!

SHAZAM!

Od DC Comicsa stiže četrnaestogodišnji Bili Batson koji kada uzvikne “Šazam!” postaje odrasli superheroj. Očekujem mešavinu filmova BIG i SUPERMAN, plus šarm Zaharija Levija odvrnut na jedanaest.

DONIRAJTE

TOY STORY 4

Ha! Niko nije mislio da će se četvrti deo desiti, sem PIKSARA evidentno. Međutim, svaki TOY STORY je krem de la krem priče i animacije, stoga se četvorka jedva čeka. Leto 2019. i nije baš blizu, ali… coming soon.

BRIGHTBURN

Okej, reditelj GUARDIANS OF THE GALAXY je napisao horor kome je premisa da beba sleće u svemirskom brodu u ruralan američki kraj, direkt u naručje bračnom paru bez dece. Zvuči poznato? Da, to je Supermen. S tim što ovo dete reši da iskoristi svoje supermoći protiv Zemljana. Ergo, horor.

ROCKETMAN

Pretpostavićemo da ništa ne može bolje da ilustruje život Eltona Džona kao sopstvene pesme. Pritom je Taron Egerton u glavnoj ulozi, što celu priču diže na viši nivo. On zna da peva, on zna da igra, on je bio KINGSMEN, EDDIE THE EAGLE i ROBIN HOOD. Idealno.

THE SECRET LIFE OF PETS 2

Ovih životinjica mi nije dosta. Producentska kompanija ILLUMINATION je uspela da napravi ozbiljne zvezde od MINIONA, a sada to radi i sa kučetom Maksom, mačkom Kloi i zecom Snoubolom. Ova sjajna kampanja ima, za sada, tri sasvim različita trejlera. ukoliko vas zanima moj tekst o prvom delu, pročitajte ga OVDE.

MEN IN BLACK: INTERNATIONAL

Četvrti nastavak nas vodi u Pariz i London, čini se jedine evropske gradove koje Amerikanci prepoznaju. Naravno da sudbina cele planete zavisi od dva tajna agenta i to za nas potpuno nova lica. Ipak, jedno od ta dva lica jako dobro barata čekićem. Pogledati trejler.

To je sve od mene. Kritika nekog od ovih filmova sa liste COMING SOON, koliko u januaru. Vidimo se u bioskopu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: